top of page

Massage

Health & Energy biedt twee soorten massages aan. Ontspanningsmassages en sportmassages. Alle massage tarieven zijn inclusief massageolie.

Wil jij je spieren verwennen of wil je van je klachten af?

Plan hier een afspraak!

Waarom is masseren belangrijk voor het lichaam?

 

Een massage zorgt ervoor dat je spieren ontspannen. Je kunt je wel voorstellen dat je spieren overbelast raken door dagelijks actief te zijn. We noemen het ontspannen van spieren detoniseren.

 

Ook zorgt een massage  voor een verbeterde bloedcirculatie. De bloedvaten in de huid en spieren verwijden waardoor er meer bloed gaat stromen. Hoe sneller het bloed naar je spieren toe kan stromen, hoe sneller spieren de afvalstoffen kwijt kunnen en voedingsstoffen aangeleverd krijgen. Dit resulteert in een sneller herstelproces van de spieren.

 

Verder zorgt een massage ook voor een betere nachtrust. Tijdens een massage wordt namelijk serotonine geproduceerd. Serotonine zorgt ervoor dat je lichaam het slaaphormoon melatonine aanmaakt. Hierdoor val je sneller en dieper in slaap. Dit herken je vast wel, na een massage voel jij je lekker duf en slaperig.

 

Je voelt je na een massage gelukkiger. Het is nogal een uitspraak, maar het is wetenschappelijk bewezen. Door een massage wordt de aanmaak van endorfine en oxytocine gestimuleerd. Deze stoffen verminderen de stress en verhogen je geluksgevoel. Ze geven je een fijn gevoel. Niet alleen van binnen, maar dit straal je ook uit.

 

Reden genoeg om jezelf op een massage te trakteren!

bottom of page