top of page

Gunstige Zithouding

Zit je lekker?

Een gunstige zithouding moeten we niet verwarren met een perfecte zithouding. Een perfecte houding bestaat namelijk niet. De voornaamste reden hiervoor is dat het menselijke lichaam niet gemaakt is om lang in een houding te zitten (of staan!). Juist afwisseling van houding en veel beweging tussendoor zorgt voor een juiste balans.

Helaas zitten wij wel het grootste deel van de dag, vaak door werk. Het is belangrijk om dan de gunstige zithouding aan te nemen, zodat het lichaam op een juiste manier wordt belast tijdens de dagelijkse bezigheden. Uiteraard blijft het belangrijkste advies om de houding af te wisselen. Sta bijvoorbeeld even op en ga een rondje lopen elk halfuur. Dit is belangrijk om de spieren weer te laten ontspannen, die hiervoor hebben gezorgd voor de gunstige houding.

Een gunstige houding houdt de wervelkolom recht, zorgt ervoor dat wij niet gedraaid zitten en basisspanning ervaren in onze core; de buik- en rugspieren. Deze houding zorgt ervoor dat we op de zogenoemde "zitknobbels" zitten en de benen staan op heupbreedte van elkaar af. Hieronder hebben wij een mooi overzicht gecreëerd, waar ook de direct de werkplek met de computer in wordt meegenomen. Deze zithouding kan uiteraard voor alle zitsituaties gebruikt worden.

foto1.jpeg
bottom of page